Algemeen

Algemene vragen

PPSR

Alle vragen en opmerkingen die gaan over hoe een opleiding in het algemeen geregeld is, over structurele problemen aan een opleiding, zaken die je graag op de faculteit zou zien… kan je aan ons stellen en voorleggen. We zijn vertegenwoordigd in zowat alle commissies die zaken bespreken waar studenten mee in aanraking komen. Elke vraag zal bekeken worden en naar de juiste commissie doorgegeven worden. Sommige vragen worden ook uitvoeriger op onze eigen AV besproken.

VPPK

Met vragen over handboeken/cursussen/syllabi… moet je bij de VPPK zijn. Zij organiseren de boekenverkoop en zullen zeker op jullie vragen kunnen antwoorden. Daarnaast organiseert de VPPK zeer veel leuke activiteiten die vooral ter ontspanning dienen van de studenten. Heb je dus een vraag over ontspanning, leuke dingen die je kan doen… dan ben je bij de VPPK aan het juiste adres. Misschien heb je wel een idee over een leuke sportactiviteit of culturele uitstap? Ook daar luisteren ze ongetwijfeld graag naar.

GSR (Gentse Studentenraaad)

Stoot je op een universiteitsbreed probleem, iets wat vanuit de centrale molen van onze universiteit geregeld moet worden, dan is de Gentse Studentenraad het orgaan waar je moet zijn. Ze zijn de overkoepelende studentenraad van onze universiteit en proberen vooral centrale problematieken die voorkomen op meerdere faculteiten aan te pakken. Ze staan in nauw contact met de studentenvertegenwoordigers in de Raad van Bestuur en de Sociale Raad, de twee belangrijkste beslissingsorganen van onze universiteit. Bovendien organiseren ze ook super interessante werkgroepen en vergaderingen waar je als student je zegje altijd mag doen.

Onderwijs

Onderwijs

Monitoraat/FDO

Al je vragen met betrekking op je persoonlijk traject, curriculum, vrijstellingen en bijzondere statuten kan je aan het monitoraat stellen. Ze zullen je met plezier verder helpen.

Ombudspersoon

Heb je een klacht over de opleiding, het onderwijs- en examenreglement of voel je je oneerlijk behandeld door een professor of docent, dan staat de ombudspersoon voor je klaar. Elke opleiding heeft zijn eigen ombudspersoon, bij wie je dus concreet terecht kan vind je hier.

Gezondheid

Mentaal welzijn

Nood aan een babbel? Blijf er niet mee zitten!

Je kan met studiegebonden of persoonlijke moeilijkheden terecht bij de studentenpsychologen of bij het monitoraat. Meer info over studentenpsychologen staat: hier

Algemene gezondheidsklachten

Algemene gezondheidsklachten

Wanneer je je ziek voelt kan je terecht bij de studentenartsen. Praktijkadres: Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent (tel.: 09 264 70 20)